scholl cipők
Lec Flickr

Számítógépes talpvizsgálat

Mezítelen lábbal egy üveglapra állunk, a lap másik oldalán megjelenik a nyomásponti térkép. Ez az alapművelet szükséges a számítógépes talpvizsgálathoz.
Leolvashatók a láb elváltozásai, mint a lúdtalp, hosszanti boltozat süllyedése, magas boltozatú láb. A talpvizsgálat alapján a gerinc statikájára is következtethetünk mint pl. a gerincferdülés.
A kóros nyomásponti elrendezés valamilyen lábbetegségre utal.
A talpkép felvétele után, képzett szakemberek elkészítik az egyéni talpbetétet.
A talpbetét kényelmes, természetes anyagból készül, a láb korrekcióját tökéletesen biztosítja. Használata olyan munkát végzőknél is ajánlott, ahol a láb fokozott terhelésnek van kitéve.
Néhány, a sokféle kapható talpbetétekből: erős talpbetét, erős féltalpbetét, haránt emelő talpbetét, sarokágy, szűkítő talpbetét.Néhány a hazai boltokban is kapható gyógycipő márka:

- Scholl Anatomic talpbetét: Valódi bőr borítású latex párna. Alátámasztja a megsüllyedt hossz-és haránt boltozatot. A kifáradás és fájdalom biztos ellenszere.
- Scholl haránt emelő- és talpbetét: Juhbőr borítású, latex hab talpbetét. A haránt boltozat támasztására külön párnabetéttel, a cipő elülső felébe helyezendő.
- Scholl haránt emelő- és talpbetét: Juhbőr borítású latex hab talpbetét. A haránt boltozat támasztására külön párnabetét szolgál. A cipőt kipárnázza a saroktól a harántboltozatig.
- Scholl lúdtalpbetét-juhbőr borítású polipropilén betét. A cipőbe ragasztható, a haránt boltozat enyhe emelését is biztosítja, alátámasztja a megsüllyedt lábboltozatot.
- Scholl sarkantyú-sarokemelő: A sarkantyúcsont-kinövés helyén kivehető a közepe. Védi a fájdalmas sarokterületet.
- Tacco All Sport talpbetét: Öntapadós hosszú talpbetét 100% pamutból lökés-csillapító sarok párnával.
- Tacco Anatomic talpbetét: Rugalmas gumiformán valódi bőr felsőrésszel, haránt emelő és lúdtalp betét.
- Tacco Champion talpbetét: Sportcipőkbe tervezett formatalpbetét, beépített lökés-csillapító párnákkal a saroknál és a haránt részen.
- Tacco Nova lúdtalpbetét: Öntapadós, juhbőr lúdtalpbetét haránt emelő párnával, enyhíti a lúdtalpas és haránt süllyedéses panaszokat.